Vandrande pinnar i brevlådan, jungfrufödsel att vänta

I två veckor har vi väntat. Passat brevbäraren, tömt brevlådan med spänning och Mio har frågat ”kommer de i morgon då?” Väderprognosen lovade att temperaturen skulle hålla sig runt noll i några dagar i slutet av veckan och vi fick beskedet att djuren var på väg! Nu har tre vuxna indiska vandrande pinnar och två bamsiga ungar flyttat in hos oss.

Vandrande pinne
Sungaya – unge (vandrande pinne) levererad i burk till vår brevlåda i februari 2018.

Vi lär oss att de båda sungaya-ungarna är två månader och knappt tre centimeter långa. Med omsorgsfull skötsel (vattenspruta, obesprutad sallad och persilja) kan de bli ytterligare fem cm, och dessutom lägga små ägg utan manlig inblandning. För att kunna växa sig stora och ömsa skinn behöver buren vara minst tre gånger pinnens längd.

IMG_2377 2
Några kvistar, en glasburk och nylonstrumpan som rymningsskydd – ett perfekt hem till våra vandrande pinnar hoppas vi. En av sungaya-ungarna ses fortfarande i sin leveransburk och den andre drog direkt till salladsbaren så snart locket togs av.

 

indiskpinne
Ken, Leo eller Dio – exakt namngivning när de visat sina karaktärer.

Tre pinnar är av den indiska, mest lättskötta sorten som ska bli 10 cm som fullvuxna. Vi har ingen aning om hur snart det inträffar – nu är de två centimeter.  ”Den lille heter Ken, en heter Leo och en Dio” bestämde Mio.

Om vi misslyckas med de här så finns det 2500 andra typer av pinnar att välja på. Då köper vi dem från webbshoppen på söder som skeppar pinnar med post nord över hela Sverige.

 

Mios kaktus
Mio uttrycker sin oro över ansvaret: ”Men mamma, ska jag ta hand om dem helt själv? Jag har ju redan en kaktus att ta hand om”.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s